Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrupiąca i pachnąca babka ziemniaczana
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4633
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4633
Składniki
ziemniaki ścieramy na tarce jak do placków. Boczek kroimy w kostke kiełbasę tez i przesmazamy lekko rumieniąc. Dodajemy 2 cebule pkkrojone w kostkę i chwilę jeszce smazymy na smacu! dodajemy calosc do ziemniaków. Ścieramy całą cebulę ,dodajemy jajka oraz przyprawy Blaszkę smarujemy smalcem wlewamy ziemniaki i kładziemy na góre kawałki smalcu.( takie wiórki.) wstawiamy do piekarnika temp.180-200 stopniC i pieczemy 1,5 godz musi byc zrumieniona z wierzchu.mozna polać sosem grzybowym lub pieczarkowym i surówka.
przepis na sos grzybowy!!!
grzyby suszone gotujemy az bedą miekkie> jesli są swieze to ok 30 min gotowac następnie wyjąc grzyby posiekać drobno nie wylewac wody!!!wrzucic spowrotem do wywaru dodac łyżkę masła ,cebulkę, podsmazyć na masle i dodac do sosu następnie posolić ,dodac smietanę ,najlepiej słodką doprawić pieprzem ,solą i odrobiną magi rozrobic mąkę z wodą i zagęscić sosik.i gotowe