Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5019
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30974
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5019
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie.
Dodać pomidory i porwane listki bazylii, zagotować.
Doprawić do smaku i gotować jeszcze ok 30min, az sos zredukuje sie o połowe. Gdy będzie gotowy zmiksowac blenderem
Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć solą i pozo nstawić na 15 min, aby się spociły.
Sok wytrzeć papierowym ręcznikiem i zgrilować bakłażany na patelni na oliwie.
Do naczynia żaroodpornego wlać sos pomidorowy, ułożyć częśc bakłażanów, a na nich po plasterku mozarelli. Ponownie zalać sosem i układać bakłażan ser bakłażan i sos aż do wyrobienia.
Zapiekać ok 30 min w temperaturze 180 stopni.