Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 194
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5165
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 364
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 84
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 194
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5165
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 364
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 84
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Składniki
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie.
Dodać pomidory i porwane listki bazylii, zagotować.
Doprawić do smaku i gotować jeszcze ok 30min, az sos zredukuje sie o połowe. Gdy będzie gotowy zmiksowac blenderem
Bakłażany pokroić w plastry, oprószyć solą i pozo nstawić na 15 min, aby się spociły.
Sok wytrzeć papierowym ręcznikiem i zgrilować bakłażany na patelni na oliwie.
Do naczynia żaroodpornego wlać sos pomidorowy, ułożyć częśc bakłażanów, a na nich po plasterku mozarelli. Ponownie zalać sosem i układać bakłażan ser bakłażan i sos aż do wyrobienia.
Zapiekać ok 30 min w temperaturze 180 stopni.