Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona, pełna warzyw zapiekanka pod oszukanym sosem beszamelowym :) Moja się trochę rozpadła, dlatego następnym razem podzielę sos i poleję nim kolejne warstwy zapiekanki tak, żeby wszystko ładnie się skleiło :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 902
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4536
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 902
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4536
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie.
Podsmażone ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na oliwę wsypujemy drobno posiekaną cebulę, cukinię oraz zblanszowane przedtem brokuły, podduszamy przez chwilę, mieszamy z groszkiem i układamy na ziemniakach.
Do jogurtu wbijamy jajo i wkruszamy kawałek fety, wsypujemy przyprawy i mieszamy energicznie aż wszystko się połączy, tworząc sos.
Polewamy sosem warzywa i wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 30 minut.
* Jeżeli chcemy, to po ok. 20 minutach posypujemy zapiekankę "kruszonką" z chleba razowego.