Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona, pełna warzyw zapiekanka pod oszukanym sosem beszamelowym :) Moja się trochę rozpadła, dlatego następnym razem podzielę sos i poleję nim kolejne warstwy zapiekanki tak, żeby wszystko ładnie się skleiło :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 34
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 147
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1205
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 480
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 34
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 147
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1205
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 480
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie.
Podsmażone ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na oliwę wsypujemy drobno posiekaną cebulę, cukinię oraz zblanszowane przedtem brokuły, podduszamy przez chwilę, mieszamy z groszkiem i układamy na ziemniakach.
Do jogurtu wbijamy jajo i wkruszamy kawałek fety, wsypujemy przyprawy i mieszamy energicznie aż wszystko się połączy, tworząc sos.
Polewamy sosem warzywa i wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 30 minut.
* Jeżeli chcemy, to po ok. 20 minutach posypujemy zapiekankę "kruszonką" z chleba razowego.