Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona, pełna warzyw zapiekanka pod oszukanym sosem beszamelowym :) Moja się trochę rozpadła, dlatego następnym razem podzielę sos i poleję nim kolejne warstwy zapiekanki tak, żeby wszystko ładnie się skleiło :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336578
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3373
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422445
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2372
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336578
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3373
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422445
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2372
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie.
Podsmażone ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na oliwę wsypujemy drobno posiekaną cebulę, cukinię oraz zblanszowane przedtem brokuły, podduszamy przez chwilę, mieszamy z groszkiem i układamy na ziemniakach.
Do jogurtu wbijamy jajo i wkruszamy kawałek fety, wsypujemy przyprawy i mieszamy energicznie aż wszystko się połączy, tworząc sos.
Polewamy sosem warzywa i wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 30 minut.
* Jeżeli chcemy, to po ok. 20 minutach posypujemy zapiekankę "kruszonką" z chleba razowego.