Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona, pełna warzyw zapiekanka pod oszukanym sosem beszamelowym :) Moja się trochę rozpadła, dlatego następnym razem podzielę sos i poleję nim kolejne warstwy zapiekanki tak, żeby wszystko ładnie się skleiło :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie.
Podsmażone ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na oliwę wsypujemy drobno posiekaną cebulę, cukinię oraz zblanszowane przedtem brokuły, podduszamy przez chwilę, mieszamy z groszkiem i układamy na ziemniakach.
Do jogurtu wbijamy jajo i wkruszamy kawałek fety, wsypujemy przyprawy i mieszamy energicznie aż wszystko się połączy, tworząc sos.
Polewamy sosem warzywa i wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 30 minut.
* Jeżeli chcemy, to po ok. 20 minutach posypujemy zapiekankę "kruszonką" z chleba razowego.