Dania główne Przepis na:
bitki indycze w sosie własnym :)

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 33
Dodano: 05.07.2010
Odsłon: 2514
Składniki
- 4 kotlety indycze
- 3 cebule srednie
- mąka
- sól
- pieprz
- masło, 1/3 kostki
- kminek
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
kotlety rozbic tluczkiem (na kotlety polozyc folie spozywcza i dopiero rozbijac, nie pobrudzi sie kuchnia i mieso nie bedzie rozerwane)
-
posolic i popiepszyc z obu stron
-
obtoczyc w mące z każdej strony
-
na rozgrzanej patelki z maselkiem smazyc te kotlety na duzym ogniu( zeby nabraly dosc intensywnego koloru)z obu stron oczywiscie :)
-
jak juz kotleciki beda usmazone , to na tym maselku co zostalo ze smazenia kotlecikow wsypac pokrojona na piorka cebule (3 sztuki), nie musza byc male piorka tym lepiej jak beda wieksze. Cebulke zeszklic , poddusic :)
-
obsmazone kotleciki jak i cebulke wrzucic do rondla zalac litrem wody dodac kostke miesna i gotowac :) gotowac tak na malym ogniu ok.20min
-
po czym wrzucic garstke kminku w calosci :) i wystarczy tylko troszke mąki wymieszac z tym sosikiem dodac troszke wody roztrzepac i wlac do rondla z mieskiem :) gotowe!
-
do tego proponuje mlode ziemniaczki posypane koperkiem i młodą kapustkę zasmażana :)) niebo w gębie !
Komentarze do przepisu (0)