Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne spaghetti"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (część wody pozostaw w garnku), nie przelewaj makaronu zimną wodą. Trzymaj w cieple.
Czosnek obierz, pokrój w cienkie płatki. Papryczki chili opłucz i osusz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych, a następnie wszystkie strączki drobno poszatkuj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć posiekane papryczki chili oraz płatki czosnku. Smaż, mieszając 2-3 minuty. Uważaj, aby czosnek się nie spalił.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek, grubo je posiekaj. Do garnka lub rondla ze smażonym czosnkiem wrzuć odcedzone spaghetti. Dolej 1-2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Wsyp natkę. Starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp startym parmezanem.
czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety