Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne spaghetti"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (część wody pozostaw w garnku), nie przelewaj makaronu zimną wodą. Trzymaj w cieple.
Czosnek obierz, pokrój w cienkie płatki. Papryczki chili opłucz i osusz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych, a następnie wszystkie strączki drobno poszatkuj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć posiekane papryczki chili oraz płatki czosnku. Smaż, mieszając 2-3 minuty. Uważaj, aby czosnek się nie spalił.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek, grubo je posiekaj. Do garnka lub rondla ze smażonym czosnkiem wrzuć odcedzone spaghetti. Dolej 1-2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Wsyp natkę. Starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp startym parmezanem.
czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety