Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne spaghetti"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (część wody pozostaw w garnku), nie przelewaj makaronu zimną wodą. Trzymaj w cieple.
Czosnek obierz, pokrój w cienkie płatki. Papryczki chili opłucz i osusz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych, a następnie wszystkie strączki drobno poszatkuj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Wrzuć posiekane papryczki chili oraz płatki czosnku. Smaż, mieszając 2-3 minuty. Uważaj, aby czosnek się nie spalił.
Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek, grubo je posiekaj. Do garnka lub rondla ze smażonym czosnkiem wrzuć odcedzone spaghetti. Dolej 1-2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Wsyp natkę. Starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp startym parmezanem.
czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1861