Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Botwinkowa tarta na spodzie z ciasta francuskiego"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 740
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 740
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso kroję w kostkę, przyprawiam solą oraz pieprzem, smażę na oleju. Listki botwinki płuczę i siekam, buraczki kroję w plas- plasterki. Cebulę obieram i tnę w piórka, podsmażam na oleju. Dodaję buraki oraz botwinkę, smażę ok. 5 min. Zdejmuję z ognia.
Ciasto rozwijam. Radełkiem odcinam z każdego boku pasek o szer. 1 cm. Brzegi placka smaruję rozmąconym jajkiem. Przyklejam do nich odcięte paski, smaruję je jajkiem (w ten sposób powstaje brzeg tarty).
Na środek ciasta wykładam przestudzoną botwinkę. Na niej układam kostki sera oraz mięso. Całość oprószam tymiankiem. Tartę piekę ok. 25 min w temp. 200 st. posypuję natką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>Źródło: Tina