Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Botwinkowa z sokiem z cytryny"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4294
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74348
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4294
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74348
Składniki
Botwinę i buraki umyj i obierz. Buraki pokrój w kostkę, botwinę razem z łodyżkami pokrój na małe cząstki. Włoszczyznę i ziemniaki obierz. Do garnka włóż pokrojoną botwinę i buraki, włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie wlej 2 l wody. Gotuj na wolnym ogniu tak długo, aż warzywa staną się miękkie.
Włoszczyznę wyjmij z wywaru, marchew pokrój w kostkę, dodaj ponownie do zupy. Wlej sok z cytryny, dodaj posiekaną natkę pietruszki, a całość przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zupę udekoruj liśćmi natki pietruszki.Źródło: Dobry Tydzień