Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Botwinkowa z sokiem z cytryny"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Botwinę i buraki umyj i obierz. Buraki pokrój w kostkę, botwinę razem z łodyżkami pokrój na małe cząstki. Włoszczyznę i ziemniaki obierz. Do garnka włóż pokrojoną botwinę i buraki, włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie wlej 2 l wody. Gotuj na wolnym ogniu tak długo, aż warzywa staną się miękkie.
Włoszczyznę wyjmij z wywaru, marchew pokrój w kostkę, dodaj ponownie do zupy. Wlej sok z cytryny, dodaj posiekaną natkę pietruszki, a całość przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zupę udekoruj liśćmi natki pietruszki.Źródło: Dobry Tydzień