Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bruschetta z ricottą, gruszką i szynką parmeńską"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38238
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38238
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
20 minut • 4 porcje • 310 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przekrój na pół plasterki szynki, rozłóż na folii aluminiowej i piecz ok. 5 minut, aż staną się chrupiące. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
Kromki chleba skrop oliwą i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumienią.
Gorące posmaruj ricottą, potem nałóż po kawałku chrupiącej szynki parmeńskiej. Na wierzchu ułóż kawałki obranej gruszki i kilka listków rukoli. Po wierzchu posyp świeżo zmielonym pieprzem.
W tradycyjnym przepisie na bruschettę kromki podpieczonego chleba naciera się czosnkiem. W tej wersji też można tak zrobić, grzanka nabierze wyrazistego smaku.Źródło: Olivia