Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bruschetta z ricottą, gruszką i szynką parmeńską"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 963
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 134
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 125
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14866
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 963
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 134
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 125
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14866
Składniki
20 minut • 4 porcje • 310 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przekrój na pół plasterki szynki, rozłóż na folii aluminiowej i piecz ok. 5 minut, aż staną się chrupiące. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.
Kromki chleba skrop oliwą i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumienią.
Gorące posmaruj ricottą, potem nałóż po kawałku chrupiącej szynki parmeńskiej. Na wierzchu ułóż kawałki obranej gruszki i kilka listków rukoli. Po wierzchu posyp świeżo zmielonym pieprzem.
W tradycyjnym przepisie na bruschettę kromki podpieczonego chleba naciera się czosnkiem. W tej wersji też można tak zrobić, grzanka nabierze wyrazistego smaku.Źródło: Olivia