Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bulion po bawarsku z kluseczkami"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 53
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 171
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1605
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 53
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 171
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1605
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, warzywa umyć i obrać. Połowę warzyw pokroić na kawałki, drugą połowę w paski. Mięso z kawałkami warzyw gotować na wolnym ogniu ok. 90 min z dodatkiem przypraw, potem odcedzić.
Miękkie masło zmiksować, dodając 1 łyżkę kaszy manny i jajko. Dodać resztę kaszy, doprawić solą i gałką muszkatołową, odstawić na ok. 20 minut.
Do odcedzonego rosołu wrzucić paski warzyw i pokrojone mięso, zagotować. Uformowane kluski wrzucić do gotującego się wywaru na 15 min. Przed podaniem bulion doprawić i posypać drobno pokrojonym szczypiorem.
ok. 120 minut.
Bulion bawarski można też podawać z drobno posiekaną natką pietruszki i domowym makaronem lub zacierkami.Źródło: Twoje Imperium