Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki w zalewie"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4281
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74327
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4281
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74327
Składniki
Ugotuj buraczki w łupinkach do miękkości. Po ugotowaniu przelej buraki na durszlaku zimną wodą i zostaw do przestygnięcia, skórka zejdzie sama, wystarczy odciąć korzonki.
Buraczki możesz zetrzeć na grubej tarce lub dowolnie pokroić, a jeśli są małe, zostaw w całości. Ułóż je w wyparzonych słoikach. Zalewę zagotuj i gorącą napełniaj słoiki. Pasteryzuj przez 20 minut, następnie ustaw słoiki do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia.Źródło: Olivia