Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery fasolowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Fasolę wypłucz, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12 godz. Następnie odcedź, zalej świeżą zimną wodą i ugotuj do miękkości (ok. 60 min). Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w bardzo małą kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na maśle.
Fasolę rozgnieć widelcem lub rozdrobnij blenderem. Przełóż do miski, dodaj pokrojoną paprykę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, wystudzoną cebulę, płatki owsiane, mąkę oraz koperek. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy niezbyt duże, płaskie kotleciki. Piecz na średnio rozgrzanym grillu tak długo, aż lekko się zrumienią.
Rada: Do burgerów podaj ostry dip pomidorowy.
Zmiksuj pomidory z puszki wraz zalewą z dwiema posiekanymi cebulami, 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, 1 papryczki chili (z pestkami) oraz suszonym oregano i bazylią (po 1 łyżeczce). Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą mieloną papryką.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie