Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery fasolowe"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37948
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37948
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Fasolę wypłucz, przełóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na 10-12 godz. Następnie odcedź, zalej świeżą zimną wodą i ugotuj do miękkości (ok. 60 min). Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w bardzo małą kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na maśle.
Fasolę rozgnieć widelcem lub rozdrobnij blenderem. Przełóż do miski, dodaj pokrojoną paprykę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, wystudzoną cebulę, płatki owsiane, mąkę oraz koperek. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy niezbyt duże, płaskie kotleciki. Piecz na średnio rozgrzanym grillu tak długo, aż lekko się zrumienią.
Rada: Do burgerów podaj ostry dip pomidorowy.
Zmiksuj pomidory z puszki wraz zalewą z dwiema posiekanymi cebulami, 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, 1 papryczki chili (z pestkami) oraz suszonym oregano i bazylią (po 1 łyżeczce). Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą mieloną papryką.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie