Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery z paluszkami rybnymi i jabłkiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8341
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8341
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 645
Składniki
Paluszki rybne smażymy na rozgrzanym oleju, według instrukcji podanej na opakowaniu. Osączamy papierowym ręcznikiem. Możemy je też upiec w piekarniku, wtedy będą mniej kaloryczne.
Sałatę myjemy i osuszamy. Obraną cebulę i korniszony kroimy w plasterki. Umyte jabłko przekrawamy na pół, po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w półplastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
Bułki przekrawamy na pół i wkładamy na 2–3 minuty do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Ciepłe bułki smarujemy sosem tatarskim, układamy na nich listki sałaty, po 3 rybne paluszki, a następnie plasterki cebuli, ogórków oraz jabłka. Przykrywamy drugą częścią bułki i od razu podajemy.Źródło: Rewia