Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery z paluszkami rybnymi i jabłkiem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Paluszki rybne smażymy na rozgrzanym oleju, według instrukcji podanej na opakowaniu. Osączamy papierowym ręcznikiem. Możemy je też upiec w piekarniku, wtedy będą mniej kaloryczne.
Sałatę myjemy i osuszamy. Obraną cebulę i korniszony kroimy w plasterki. Umyte jabłko przekrawamy na pół, po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w półplastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
Bułki przekrawamy na pół i wkładamy na 2–3 minuty do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Ciepłe bułki smarujemy sosem tatarskim, układamy na nich listki sałaty, po 3 rybne paluszki, a następnie plasterki cebuli, ogórków oraz jabłka. Przykrywamy drugą częścią bułki i od razu podajemy.Źródło: Rewia