Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery z paluszkami rybnymi i jabłkiem"
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 190
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 36
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 31
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 190
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 36
Dziś przedstawiam kolejny przepis prostej kuchni włoskiej (cucina povera), a...
Odsłon: 31
Składniki
Paluszki rybne smażymy na rozgrzanym oleju, według instrukcji podanej na opakowaniu. Osączamy papierowym ręcznikiem. Możemy je też upiec w piekarniku, wtedy będą mniej kaloryczne.
Sałatę myjemy i osuszamy. Obraną cebulę i korniszony kroimy w plasterki. Umyte jabłko przekrawamy na pół, po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w półplastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
Bułki przekrawamy na pół i wkładamy na 2–3 minuty do nagrzanego do 180oC piekarnika.
Ciepłe bułki smarujemy sosem tatarskim, układamy na nich listki sałaty, po 3 rybne paluszki, a następnie plasterki cebuli, ogórków oraz jabłka. Przykrywamy drugą częścią bułki i od razu podajemy.Źródło: Rewia