Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonale nadaje się na piknik jak róznież na kolecję:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20878
Składniki
Kroimy kurczaka i mieszamy go z solą, czosnkiem, Chili, i przyprawą meksykańską. Podsmażamy kurczaka używając odrobinę oliwy. Dodajemy cebulę. Przyprawiamy składniki słodką papryką. Dodajemy mrożoną sałatkę meksykańską i smażymy.
Po dokładnym obsmażeniu przenosimy składniki do garnka, dodajemy czerwoną fasole i kukurydze (konserwowe). W trakcie gotowania farszu dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku przyprawami. W oryginale farsz powinien być pikantny !Przygotowujemy ciasto na placki (składają się z wody, mąki, soli i odrobiny oliwy). Połączone składniki wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. Należy chronić ciasto przed wyschnięciem przykrywając je szmatką. Smażymy na patelni nie używając żadnego tłuszczu – nie za długo – do pojawienia się brązowych plamek. Usmażone placki układamy na sobie aby nie wyschły . Na usmażone placki nakładamy farsz i zawijamy.
Smacznego:*