Do góry

Dania główne Przepis na:

Burrito

Burrito

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 1164

doskonale nadaje się na piknik jak róznież na kolecję:)

Składniki

  • Pierś kurczaka, 2 szt
  • mrożonka meksykańska, 1 opk
  • czerwona fasola, 1 puszka
  • kukurydza, 1 puszka
  • cebula, 2
  • koncentrat pomidorowy, średni słoik
  • czosnek, ok. 3 ząbki
  • Papryka słodka, 4 łyżeczki
  • chili, ok 2 łyżeczek (zalezy od gustu)
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej, 2-3 łyżeczki
  • sól, szczypta(do smaku)
  • na ciasto, :
  • mąka woda sól i oliwa
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Burrito

Przygotowanie

  1. Kroimy kurczaka i mieszamy go z solą, czosnkiem, Chili, i przyprawą meksykańską. Podsmażamy kurczaka używając odrobinę oliwy. Dodajemy cebulę. Przyprawiamy składniki słodką papryką. Dodajemy mrożoną sałatkę meksykańską i smażymy.

  2. Po dokładnym obsmażeniu przenosimy składniki do garnka, dodajemy czerwoną fasole i kukurydze (konserwowe). W trakcie gotowania farszu dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku przyprawami. W oryginale farsz powinien być pikantny !Przygotowujemy ciasto na placki (składają się z wody, mąki, soli i odrobiny oliwy). Połączone składniki wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. Należy chronić ciasto przed wyschnięciem przykrywając je szmatką. Smażymy na patelni nie używając żadnego tłuszczu – nie za długo – do pojawienia się brązowych plamek. Usmażone placki układamy na sobie aby nie wyschły . Na usmażone placki nakładamy farsz i zawijamy.

  3. Smacznego:*

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: kolecje

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

JoannaQ 27 maja 2011 zamiast robić ciasta mozna również kupić tortillę. ja jednak wolę ten sposób;p

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń