Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12182
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12182
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Składniki
Przygotować farsz: szpinak oczyścić,przebrać,umyć i dobrze osączyć.Czosnek obrać,przecisnąć przez praske (lub drobno posiekać). Na patelni rozgrzać oliwę,wrzucić szpinak,podgrzewać,aż zmięknie.dodać czosnek,przyprawićsolą,pieprzem,gałką muszkatołową.Zdjąć z patelni,lekko przestudzić i wymieszać z serem Ricotta. Rurki Canelloni napełnić farszem szpinakowo-serowym.Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,posypac startym serem Parmezan(można uzyć jakikolwiek inny żółty ser).Polać ciepłym bulionem warzywnym,wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez pół godziny w temperaturze ok 200st. W tym czasie opłukac i osuszyć tymianek,poodrywać listki od łodyżek.Grubo pokroić orzechy włoskie.Na patelni rozgrzać masło,lekko je przyrumienić.Wrzucić orzechy włoskie i tymianek.Canelloni przełożyć na talerze,polać masłem orzechowo-tymiankowym i od razu podawac.