Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 464
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 464
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Przygotować farsz: szpinak oczyścić,przebrać,umyć i dobrze osączyć.Czosnek obrać,przecisnąć przez praske (lub drobno posiekać). Na patelni rozgrzać oliwę,wrzucić szpinak,podgrzewać,aż zmięknie.dodać czosnek,przyprawićsolą,pieprzem,gałką muszkatołową.Zdjąć z patelni,lekko przestudzić i wymieszać z serem Ricotta. Rurki Canelloni napełnić farszem szpinakowo-serowym.Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,posypac startym serem Parmezan(można uzyć jakikolwiek inny żółty ser).Polać ciepłym bulionem warzywnym,wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez pół godziny w temperaturze ok 200st. W tym czasie opłukac i osuszyć tymianek,poodrywać listki od łodyżek.Grubo pokroić orzechy włoskie.Na patelni rozgrzać masło,lekko je przyrumienić.Wrzucić orzechy włoskie i tymianek.Canelloni przełożyć na talerze,polać masłem orzechowo-tymiankowym i od razu podawac.