Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 166
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1536
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 166
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 311
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1536
Składniki
Farsz : Cebulę(1szt)Paprykę(1szt)Pieczarki(3szt)kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju.Gdy cebulka ładnie się zeszkli dodajemy mięso mielone,przyprawiamy,wszystko razem smażymy aż mięsko będzie gotowe
Przekładamy do garnka lub miski dodajemy troszkę sera potartego i po lekkim schłodzeniu gnieciemy żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.Farsz gotowy!!!
Canneloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym
SOS: Pozostałą cebulę,paprykę,i pieczarki kroimy w talarki lekko podsmażamy na oleju zalewamy sosem i dusimy około 10min.
Gotowym sosem zalewamy nadziewane canneloni w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na godzinkę i zapiekamy w temp około 200 stopni
Dobra rada:po 45-ciu min zapiekania sprawdzić czy canneloni już jest miękkie jeżeli tak ,posypać serem żółtym i zapiekać jeszcze 10 min żeby ser się ładnie rozpuścił...ŻYCZĘ SMACZNEGO