Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z mięsem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Na drugiej patelni podgrzać na reszcie oleju mielone mięso, cały czas rozgniatając widelcem, by nie porobiły się grudki. Połączyć mięso z cebulą, dodać przecier oraz pokrojone w kostkę marchewkę i paprykę. Doprawić solą i pieprzem, dusić przez 20 minut.
Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były półtwarde. Wyjąć, schłodzić. Napełniać farszem. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem pomidorowym, zapiekać około 30 minut.
Jeśli sos wyszedł zbyt rzadki, można zagęścić go 1-2 łyżkami mąki albo ugotowanym, rozgniecionym ziemniakiem.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium