Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z mięsem"

Składniki

  • po 3 rurki cannelloni na osobę
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 zielona papryka
  • 1 marchewka
  • 4-5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 małe cebule
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cannelloni z mięsem

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Na drugiej patelni podgrzać na reszcie oleju mielone mięso, cały czas rozgniatając widelcem, by nie porobiły się grudki. Połączyć mięso z cebulą, dodać przecier oraz pokrojone w kostkę marchewkę i paprykę. Doprawić solą i pieprzem, dusić przez 20 minut.

  2. Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były półtwarde. Wyjąć, schłodzić. Napełniać farszem. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem pomidorowym, zapiekać około 30 minut.

  3. Jeśli sos wyszedł zbyt rzadki, można zagęścić go 1-2 łyżkami mąki albo ugotowanym, rozgniecionym ziemniakiem.

  4. ok. 60 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń