Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12178
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12178
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w krążki. Wrzuć do garnka, dodaj drobno pokrojony boczek i wlej trochę oleju. Całość smaż tak długo, aż wszystko będzie miękkie. Do miski wbij jajka, wsyp część parmezanu, dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie wlej jajko z serem do boczku i energicznie wymieszaj na małym ogniu, aż jajko się lekko zetnie.
W tym samym czasie nastaw wodę na makaron. Wlej trochę oliwy i wsyp sól. Gdy woda się zagotuje, wrzuć makaron. Ugotuj go al dente i odcedź. Przełóż do garnka z sosem. Danie wyłóż na talerz. Przed poda- niem posyp resztą parmezanu. Możesz ozdobić pomidorami.Źródło: Na żywo