Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w krążki. Wrzuć do garnka, dodaj drobno pokrojony boczek i wlej trochę oleju. Całość smaż tak długo, aż wszystko będzie miękkie. Do miski wbij jajka, wsyp część parmezanu, dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie wlej jajko z serem do boczku i energicznie wymieszaj na małym ogniu, aż jajko się lekko zetnie.
W tym samym czasie nastaw wodę na makaron. Wlej trochę oliwy i wsyp sól. Gdy woda się zagotuje, wrzuć makaron. Ugotuj go al dente i odcedź. Przełóż do garnka z sosem. Danie wyłóż na talerz. Przed poda- niem posyp resztą parmezanu. Możesz ozdobić pomidorami.Źródło: Na żywo