Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 358
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 358
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3526
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w krążki. Wrzuć do garnka, dodaj drobno pokrojony boczek i wlej trochę oleju. Całość smaż tak długo, aż wszystko będzie miękkie. Do miski wbij jajka, wsyp część parmezanu, dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie wlej jajko z serem do boczku i energicznie wymieszaj na małym ogniu, aż jajko się lekko zetnie.
W tym samym czasie nastaw wodę na makaron. Wlej trochę oliwy i wsyp sól. Gdy woda się zagotuje, wrzuć makaron. Ugotuj go al dente i odcedź. Przełóż do garnka z sosem. Danie wyłóż na talerz. Przed poda- niem posyp resztą parmezanu. Możesz ozdobić pomidorami.Źródło: Na żywo