Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznego!
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 43
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 144
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 43
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 144
Składniki
Boczek i cebule pokroić w kostkę, usmażyć. Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz, oregano,bazylie, starty parmezan. Makaron ugotować wefług przepisu na opakowaniu i odcedzić. Do goracego makaronu wlać roztrzepane jajka, wyłożyć gorący boczek z cebulą i wymieszać. Jeżeli jajka sie nie scieły, postawić garnek na ogniu i chwilę podgrzewać, mieszając.