Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe, szybkie danie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 479
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9641
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4458
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 479
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9641
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4458
Składniki
Piersi, kiełbasę kroimy w kostkę, smażymy na smalcu/oleju. Gdy zmięknie dodajemy cebule pokrojoną w pół księżyce oraz posiekany czosnek. Dusimy aż cebula będzie miękka.
W 3 szklankach wody rozpuszczamy 2 torebki zupy cebulowej z 3 łyżkami kwaśnej śmietany i posiekanym czosnkiem.Zagotowujemy.
Następnie do zupy dodajemy usmażonego kurczaka. Wszystko zagęszczamy zasmażką .Na koniec można posypać pietruszką