Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cebulowe ciasteczka"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
Składniki
Cebulę kroję w kostkę. Do miski przesiewam mąkę, dodaję jajko, margarynę, proszek do pieczenia, śmietanę i cebulę. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam, by wszystkie się połączyły w jednolite ciasto. Gotowe ciasto przenoszę na posypaną mąką stolnicę i wałkuję na placek o grubości 0,5 cm. Z ciasta wykrawam ciasteczka o dowolnym kształcie. Gotowe układam na natłuszczonej blasze. Smaruję białkiem, posypuję makiem lub kminkiem, piekę 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 180oC.
Jadwiga Kwiek, Zakliczyn nad Dunajcem.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena sztuki: około 0,50 zł.Źródło: Rewia