Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chili con carne z makaronem"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3634
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 447
Składniki
Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć nasiona, posiekać. Fasole odsączyć z zalewy.
Na oliwie zeszklić cebule z czosnkiem, dodać papryki, przyprawy, dołożyć mięso, podsmażyć, dolać pomidory z zalewą, przecier, dobrze wymieszać, podlać bulionem i wodą (250-350 ml), dusić pod przykryciem ok. 30 minut, dodać fasolę białą i czerwoną, gotować 10 minut.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać do zupy. Posypać utartym cheddarem i posiekaną kolendrą.
Chili con carne to danie kuchni meksykańskiej. Powinno być pikantne. Najlepiej przygotować je z mięsa wołowego, np. z antrykotu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium