Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chili con carne z makaronem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2786
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3655
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2786
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 281
Składniki
Czosnek i cebule obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć nasiona, posiekać. Fasole odsączyć z zalewy.
Na oliwie zeszklić cebule z czosnkiem, dodać papryki, przyprawy, dołożyć mięso, podsmażyć, dolać pomidory z zalewą, przecier, dobrze wymieszać, podlać bulionem i wodą (250-350 ml), dusić pod przykryciem ok. 30 minut, dodać fasolę białą i czerwoną, gotować 10 minut.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać do zupy. Posypać utartym cheddarem i posiekaną kolendrą.
Chili con carne to danie kuchni meksykańskiej. Powinno być pikantne. Najlepiej przygotować je z mięsa wołowego, np. z antrykotu.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium