Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe i dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3449
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1048
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3449
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1048
Składniki
Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Wymieszałam i smażyłam chwilę wszystko razem. Dolałam pomidory z puszki i gotowałam ok. 10 minut. Po tym czasie wlałam fasolę wraz z zalewą oraz dodałam kukurydzę, koncentrat pomidorowy, wymieszałam i przyprawiłam solą oraz paprykami. Papryki ostrej dodałam ok. 1/3 łyżeczki a słodkiej 1/2 łyżeczki. Oczywiście każdy przyprawia wedle własnego smaku. Całość gotowałam ok. 40 minut. Odstawiłam. Po ok. 30 minutach nalewałam do talerzy.
To jedzonko najsmaczniejsze jest po kilku godzinach. Najczęściej robię je wieczorem i na obiad po pracy jest w sam raz. Notatki: * zamiast pomidorów w puszce można oczywiście dodać całe świeże pomidory ok. 4 sztuki średniej wielkości * kukurydzę dodaję sporadycznie