Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie, dla ludzi zapracowanych i lubiących chińska kuchnię.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2057
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3220
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1276
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2033
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2057
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3220
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1276
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2033
Składniki
Mięso pokroić w wąskie paseczki, zalać w misce sosem sojowym , przeciśniętym przez praskę czosnkiem i imbirem. Cebulę pokroić w cienkie krążki, z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.
W głębokiej patelni rozgrzać olej , podsmażyć cebule na złoty kolor, wyjąć i odłożyć w ciepłe miejsce, a następnie podsmażyć paprykę i dodać ją do cebuli. Na tej samej patelni usmażyć mięso, dodać cebule i papryke. Na koniec dodać mąke rozmieszana z wodą i zagotować. Podawać z ryżem na sypko i z warzywami.