Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińskie danie błyskawiczne

Chińskie danie błyskawiczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 5846

Bardzo szybkie danie, dla ludzi zapracowanych i lubiących chińska kuchnię.

Składniki

  • Filet drobiowy , schab lub polędwica wołowa, ok. 30-40 dkg
  • papryka czerwona lub żółta, 1 szt.
  • cebula, 1 szt
  • Sos sojowy lub maggi, 2 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • olej, 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżeczka
  • imbir w proszku, 1/2 łyżeczki
  • woda, 1/2 szklanki
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chińskie danie błyskawiczne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w wąskie paseczki, zalać w misce sosem sojowym , przeciśniętym przez praskę czosnkiem i imbirem. Cebulę pokroić w cienkie krążki, z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.

  2. W głębokiej patelni rozgrzać olej , podsmażyć cebule na złoty kolor, wyjąć i odłożyć w ciepłe miejsce, a następnie podsmażyć paprykę i dodać ją do cebuli. Na tej samej patelni usmażyć mięso, dodać cebule i papryke. Na koniec dodać mąke rozmieszana z wodą i zagotować. Podawać z ryżem na sypko i z warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń