Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa,smaczna,szybka
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
piers lub wolowine kroimy w cienkie plastry mieszamy z 3lyzkami oliwy i wrzucamy do wysokiego garnka tak by mieso sie dusilo.pod przykryciem.dodajemy przyprawy,sos sojowy lisc oraz ziele.mozna dodac curry jesli ktos lubi.kiedy mieso sie juz poddusi i wchlonie przyprawy dodajemy warzywa,mieszamy z mesem i przyprawami.zalewamy goraca woda tak by zakrywala calosc pozyzej 3 cm nad powierzchnia.oczywiscie mieszamy co jakis czas wszystko
po ok 10min dodajemy ryz.przykrywamy i zmniejszamy ogien na minimalny.po ok 20 min zestawiamy garnek z ognia.