Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chleb z ziołami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35736
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35736
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
        
        Składniki
Rozetrzyj drożdże z cukrem, mąką, odrobiną wody. Kiedy wyrosną, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto, odstaw, by wyrosło.
Podziel ciasto na dwie części. Jedną rozwałkuj, włóż do tortownicy. Posyp serem, papryką i ziołami. nakryj drugą częścią, zlep brzegi ciasta. Wierzch posmaruj oliwą, posyp ziołami.
Kiedy ciasto ponownie wyrośnie, wstaw do piekarnika. Piecz 30 min w temp. 180°C. Potnij w trójkąty tak jak pizzę, podaj na gorąco.
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>Źródło: Bella Relaks