Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłopskie szaszłyki"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 198
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2458
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 198
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2458
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Składniki
Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, papryką, oregano i kurkumą. Odstaw na godzinę.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Zagotuj wodę z papryczką, nieobranymi ząbkami czosnku, listkiem, zielem i pieprzem. Posól połową łyżeczki soli. Do gotującej się wody włóż ziemniaki i gotuj, aż lekko zmiękną. Odcedź je i pokrój na plasterki bez obierania. Boczek pokrój na równe kawałki i podsmaż na suchej patelni.
4 patyczki do szaszłyków namocz w wodzie – nie wyciągną wilgoci z ziemniaków i mięsa podczas pieczenia. Nakładaj na zmianę po plasterku ziemniaka i boczku. Posmaruj przygotowaną oliwą i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut.Źródło: Naj