Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłopskie szaszłyki"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1044
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1044
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Składniki
Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, papryką, oregano i kurkumą. Odstaw na godzinę.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Zagotuj wodę z papryczką, nieobranymi ząbkami czosnku, listkiem, zielem i pieprzem. Posól połową łyżeczki soli. Do gotującej się wody włóż ziemniaki i gotuj, aż lekko zmiękną. Odcedź je i pokrój na plasterki bez obierania. Boczek pokrój na równe kawałki i podsmaż na suchej patelni.
4 patyczki do szaszłyków namocz w wodzie – nie wyciągną wilgoci z ziemniaków i mięsa podczas pieczenia. Nakładaj na zmianę po plasterku ziemniaka i boczku. Posmaruj przygotowaną oliwą i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut.Źródło: Naj