Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłopskie szaszłyki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Oliwę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, papryką, oregano i kurkumą. Odstaw na godzinę.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Zagotuj wodę z papryczką, nieobranymi ząbkami czosnku, listkiem, zielem i pieprzem. Posól połową łyżeczki soli. Do gotującej się wody włóż ziemniaki i gotuj, aż lekko zmiękną. Odcedź je i pokrój na plasterki bez obierania. Boczek pokrój na równe kawałki i podsmaż na suchej patelni.
4 patyczki do szaszłyków namocz w wodzie – nie wyciągną wilgoci z ziemniaków i mięsa podczas pieczenia. Nakładaj na zmianę po plasterku ziemniaka i boczku. Posmaruj przygotowaną oliwą i zapiecz w piekarniku przez około 20 minut.Źródło: Naj