Do góry

Dania główne Przepis na:

Choinka z roladek szpinakowych

Choinka z roladek szpinakowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Choinka z roladek szpinakowych"

Składniki

  • 150 ml mleka
  • 3 jajka
  • 15 dag mąki
  • 20 dag przecieru szpinakowego
  • olej
  • 15 dag szynki
  • 25 dag tłustego twarogu
  • pieprz
  • sól
  • czerwona papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Choinka z roladek szpinakowych

Przygotowanie

  1. Mleko, jajko i mąkę włóż do misy i zmiksuj na gładkie ciasto. Przecier szpinakowy odcedź i dokładnie wyciśnij przez ściereczkę. Następnie dodaj do ciasta i wymieszaj.

  2. Usmaż naleśniki na patelni z małą ilością oleju. Szynkę pokrój w paski. Wymieszaj w misce twaróg, posól go i dopraw pieprzem. Pastą posmaruj naleśniki, na środku wzdłuż rozłóż paski szynki, zwiń i włóż do lodówki do stężenia.

  3. Kiedy naleśniki stężeją, pokrój je w plasterki o grubości 1 cm. Z plasterków złóż choinkę i udekoruj gwiazdkami wykrojonymi z czerwonej papryki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń