Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Choinka z roladek szpinakowych"
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3389
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71958
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3389
Składniki
Mleko, jajko i mąkę włóż do misy i zmiksuj na gładkie ciasto. Przecier szpinakowy odcedź i dokładnie wyciśnij przez ściereczkę. Następnie dodaj do ciasta i wymieszaj.
Usmaż naleśniki na patelni z małą ilością oleju. Szynkę pokrój w paski. Wymieszaj w misce twaróg, posól go i dopraw pieprzem. Pastą posmaruj naleśniki, na środku wzdłuż rozłóż paski szynki, zwiń i włóż do lodówki do stężenia.
Kiedy naleśniki stężeją, pokrój je w plasterki o grubości 1 cm. Z plasterków złóż choinkę i udekoruj gwiazdkami wykrojonymi z czerwonej papryki.Źródło: Na żywo