Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne o niecodziennym smaku
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99127
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 576
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5918
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99127
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 576
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5918
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę lub prostokąty. W misecze przygotowujemy zalewę z octu i sosu, obtaczamy w niej bardzo dokładnie kawałki kurczaka. Odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej, na tyle duzo aby całe nasze kawałki kurczaka się w nim mieściły. Gdy olej już będzie odpowiednio rozgrzany, kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy octowo-chilli, obtaczamy w mące i smażymy do uzyskania złotego koloru. Kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl