Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne o niecodziennym smaku
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1160
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3330
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 864
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1160
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3330
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 864
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę lub prostokąty. W misecze przygotowujemy zalewę z octu i sosu, obtaczamy w niej bardzo dokładnie kawałki kurczaka. Odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej, na tyle duzo aby całe nasze kawałki kurczaka się w nim mieściły. Gdy olej już będzie odpowiednio rozgrzany, kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy octowo-chilli, obtaczamy w mące i smażymy do uzyskania złotego koloru. Kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl