Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne o niecodziennym smaku
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 34
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 596
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 34
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 596
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę lub prostokąty. W misecze przygotowujemy zalewę z octu i sosu, obtaczamy w niej bardzo dokładnie kawałki kurczaka. Odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej, na tyle duzo aby całe nasze kawałki kurczaka się w nim mieściły. Gdy olej już będzie odpowiednio rozgrzany, kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy octowo-chilli, obtaczamy w mące i smażymy do uzyskania złotego koloru. Kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl