Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 155
Dodano: 27.12.2010
Odsłon: 12833
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Kurczaka kroimy w kostkę lub prostokąty. W misecze przygotowujemy zalewę z octu i sosu, obtaczamy w niej bardzo dokładnie kawałki kurczaka. Odstawiamy. W garnku rozgrzewamy olej, na tyle duzo aby całe nasze kawałki kurczaka się w nim mieściły. Gdy olej już będzie odpowiednio rozgrzany, kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy octowo-chilli, obtaczamy w mące i smażymy do uzyskania złotego koloru. Kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 28 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Niby bardzo proste danie, ale dzięki temu sosowi mięso na pewno ma fajny smak :)1 Kto głosował? | Odpowiedz