Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji iż miałam dziś ochotę na cheeseburgera postanowiłam przygotować go sama,tylko w troszeczkę innej wersji.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14985
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44855
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 722
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14985
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4758
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44855
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 722
Składniki
Do miski wlewamy ciepłą wodę. Wkruszamy drożdże i mieszamy. Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz olej. Całość wyrabiamy do uzyskania miękkiego, elastycznego ciasta. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą lub ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia
W czasie gdy ciasto rośnie przygotowujemy farsz mięsny. Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, do momentu, aż straci surowy kolor. Następnie do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Farsz mięsny przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie przekładamy do miseczki i studzimy .
Dno tortownicy o średnicę 24 centymetry wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem. Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim dno oraz boki tortownicy. Na ciasto wykładamy usmażone i ostudzone mięso, które następnie z wierzchu smarujemy musztardą. Na mięso wykładamy połowę startego żółtego sera. Na ser pokrojone w plasterki ogórki oraz połówki pomidorków koktajlowych oraz kukurydzę . Na wierzchu wykładamy resztę startego żółtego sera i polewamy ketchupem Drugą, mniejszą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła i wykładamy na wierzch ciasta. Brzegi łączymy ze sobą. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 30 minut