Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cielęcina z szalotkami i fasolką"
Latwe, szybkie, bez duzego nakladu pracy a naprawde smaczne,
Odsłon: 1345400529
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1360
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1013
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 558
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1360
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1013
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 558
Składniki
Umyj kapustę i wytnij rdzeń. Pokrój ją w cienkie paseczki.
Obierz i posiekaj cebule.
Rozgrzej masło na patelni, wrzuć cebule. Podsmażaj je na małym ogniu przez około 5 minut, aż się zeszklą.
Dodaj kapustę, liście laurowe, jagody jałowca, ziele angielskie oraz goździki.
Obierz, a potem przeciśnij przez praskę ząbki czosnku i dodaj do kapusty. Wlej wino i sok jabłkowy, dopraw do smaku octem i solą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj nieco ponad godzinę.
Na kwadrans przed końcem gotowania dodaj żurawinę i podgotowane kasztany. Wlej galaretkę oraz syrop klonowy. Wszystko jeszcze przez chwilę podduś.
Dopraw kapustę do smaku solą i w razie potrzeby octem winnym.
Czas: ok. 2 godz. Poziom: średni, porcje: 8, ilość kalorii: 360 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1114
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 274