Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinie faszerowane mięsem i serem

Cukinie faszerowane mięsem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Cukinie faszerowane mięsem i serem"

Składniki

  • 4 okrągłe cukinie
  • 30 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 2 cebule
  • 15 dag czarnych oliwek
  • 20 dag sera gouda
  • świeży rozmaryn
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cukinie faszerowane mięsem i serem

Przygotowanie

  1. Cebulę umyj, opłucz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, sól, pieprz, wymieszaj. Smaż około 15 minut, cały czas mieszając. Cukinie umyj, odetnij górną część, wydrąż łyżeczką środek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

  2. Ser zetrzyj na tarce, oliwki pokrój w plasterki. W środkach cukinii układaj farsz warstwami naprzemiennie: mięso, ser i pokrojone oliwki. Przykryj warzywa odkrojonymi końcówkami. Zapiekaj 30 minut.

  3. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń