Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinie faszerowane mięsem i serem"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 327
Składniki
Cebulę umyj, opłucz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, sól, pieprz, wymieszaj. Smaż około 15 minut, cały czas mieszając. Cukinie umyj, odetnij górną część, wydrąż łyżeczką środek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
Ser zetrzyj na tarce, oliwki pokrój w plasterki. W środkach cukinii układaj farsz warstwami naprzemiennie: mięso, ser i pokrojone oliwki. Przykryj warzywa odkrojonymi końcówkami. Zapiekaj 30 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień