Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrusowe trójkąciki z makiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2076
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2076
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odcedź, przestudź, obierz. Przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, masło, jajko, mleko i szczyptę soli. Zagnieć gładkie ciasto, odstaw na 5 minut.
Ciasto rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 5 cm. Mandarynki posiekaj, wymieszaj z rumem. Na środek każdego kwadratu nałóż owoce, złóż na pół, formując trójkąciki. Gotuj 8 minut w osolonej wodzie. Posyp makiem i cukrem pudrem.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 530 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety