Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrynowe rolmopsy"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
1/4 szklanki octu uzupełnij wodą i dodaj łyżeczkę cukru. Zalej roztworem śledzie i odstaw na 2 godziny. Odcedź.
Rozłóż płaty wewnętrzną stroną do góry, skrop oliwą i posyp otartą skórką z cytryny.
Ułóż na rybie po kilka kaparów, zroluj i zepnij wykałaczką.
W salaterkach umieść po 1/4 ugotowanego jajka, łyżecz kę majonezu i rolmopsa.
Udekoruj całość kaparami, oliwką, kawałkami papryczki oraz cytryny i natką pietruszki.
Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax