Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 26
Dodano: 21.08.2010
Odsłon: 2316
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę drobno pokrojoną usmażyć na szklisto.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki
Mięso z kurczaka rozdrobnić palcami i dodać do potrawy.
Zalać niewielką ilością rosołu, aby konsystencja była taka jak np.flaków
Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.Gotować 10 minut.
Podawać na gorąco z białym pieczywem
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

konhambos 12 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Fantastyczne. Robie podobnie, czasami dorzucajac jeszcze jakis inny owoc :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 29 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
To raczej gęsta zupa typu flaki. Dziękuję za zainteresowanie moimi przepisami.0 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 28 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Potrawka?0 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 28 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Domyśliłam się, że nazwa gruzińska a pomysł bardzo prosty. Do ulubionych:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Ja takie mięsko zagospodarowuję do galaretek , bigosu , smarowideł do chlebka .0 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 29 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszne danie, już dodałam do ulubionych !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo prosty i fajny przepis, z pewnością wykorzystam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Nazwa skomplikowana ale wykonanie proste.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zapomniałam nadmienić, że jest to stara potrawa gruzińska,stąd taka nazwa.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchareczki 21 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ale skomplikowana nazwa ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz