Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeska sztuka kulinarna rozwinęła się pod wpływem kuchni Węgier, Austrii, Niemiec i Polski, więc ten przepis to właśnie odzwierciedla
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 356
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 90
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9150
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 356
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 90
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9150
Składniki
Posiekaj czosnek, pomidory i paprykę. Cebulę i kiełbaski pokrój na kawałki. Na pokrojonej słonince podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż, aż zrobi się jasne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj czosnek, pomidory, paprykę, sól, bulion, liść laurowy i paprykę w proszku. Wymieszaj i zalej wodą. Gotuj 50 minut na małym ogniu, abu gulasz lekko bulgotał.
Od czasu do czasu mieszaj i wlewaj wodę, jeśli potrzeba. Spróbuj czy mięso jest miekkie-jeśli nie, gotuj jeszcze 20 minut.
Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami wody, wlej do gulaszu, gotuj 20 sekund, mieszając. Dodaj kiełbasę i tymianek. Zgaś ogień, gulasz przykryj, odstaw na 10 minut. Podawaj.
SMACZNEGO!