Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatna ryba na fasolce szparagowej"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 403
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 403
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 857
Składniki
Fasolkę szparagową umyj, odetnij końce i gotuj w osolonej wodzie 10 minut. Odcedź i zostaw, by trochę przestygła. Cukinie umyj i pokrój w grubsze plastry. Wrzuć do naczynia do zapiekania, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 5 minut.
Pomidorki umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Filety z dorsza opłucz, osusz i każdy pokrój na 4 równe kawałki. Do cukinii dodaj pomidory i fasolkę, zalej winem. Na warzywach ułóż rybę, dopraw solą z pieprzem i skrop resztą oliwy.
Dopiekaj w piekarniku jeszcze 10 minut. W tym czasie umyj natkę pietruszki, posiekaj i posyp nią gotową zapiekankę. Podawaj z purée ziemniaczanym lub z grzankami.Źródło: TV14