Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatna ryba na fasolce szparagowej"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Fasolkę szparagową umyj, odetnij końce i gotuj w osolonej wodzie 10 minut. Odcedź i zostaw, by trochę przestygła. Cukinie umyj i pokrój w grubsze plastry. Wrzuć do naczynia do zapiekania, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 5 minut.
Pomidorki umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Filety z dorsza opłucz, osusz i każdy pokrój na 4 równe kawałki. Do cukinii dodaj pomidory i fasolkę, zalej winem. Na warzywach ułóż rybę, dopraw solą z pieprzem i skrop resztą oliwy.
Dopiekaj w piekarniku jeszcze 10 minut. W tym czasie umyj natkę pietruszki, posiekaj i posyp nią gotową zapiekankę. Podawaj z purée ziemniaczanym lub z grzankami.Źródło: TV14