Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatna ryba na fasolce szparagowej"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 580
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1171
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1740
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 580
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1171
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1740
Składniki
Fasolkę szparagową umyj, odetnij końce i gotuj w osolonej wodzie 10 minut. Odcedź i zostaw, by trochę przestygła. Cukinie umyj i pokrój w grubsze plastry. Wrzuć do naczynia do zapiekania, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 5 minut.
Pomidorki umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Filety z dorsza opłucz, osusz i każdy pokrój na 4 równe kawałki. Do cukinii dodaj pomidory i fasolkę, zalej winem. Na warzywach ułóż rybę, dopraw solą z pieprzem i skrop resztą oliwy.
Dopiekaj w piekarniku jeszcze 10 minut. W tym czasie umyj natkę pietruszki, posiekaj i posyp nią gotową zapiekankę. Podawaj z purée ziemniaczanym lub z grzankami.Źródło: TV14