Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny królik z pokrzywą i szpinakiem"
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 199
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 44
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 212
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1010
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 648
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 199
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 44
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 212
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1010
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 648
Składniki
Królika oczyść i pokrój. Z obu stron dopraw solą i pieprzem. Następnie posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i włóż do brytfanny. Cebule pokrój w półtalarki i dodaj do królika. Rozłóż plastry masła i gałązki rozmarynu. Całość wstaw do piekarnika i piecz w 180 °C przez 2 godziny. Po 30 minutach pieczenia wlej bulion.
Białka oddziel od żółtek i ubij je na pianę. Żółtka dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Bułki pokrój w kostkę i wsyp do miski. Połącz ze sparzonymi liśćmi szpinaku i pokrzywy. Wlej mleko i wymieszaj. Całość połącz z doprawionymi żółtkami i zagnieć. Pod koniec wmieszaj ubitą pianę.
Kokilki do zapiekania wysmaruj masłem i napełnij obficie nadzieniem. Posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 170 °C piekarnika i piecz przez ok. 30 minut. Kiedy się upieką, posmaruj roztopionym masłem. Odstaw w ciepłe miejsce i podawaj jako dodatek do upieczonego królika.Źródło: Na żywo