Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny królik z pokrzywą i szpinakiem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 287
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11100
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3601
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1225
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4230
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 287
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11100
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3601
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1225
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4230
Składniki
Królika oczyść i pokrój. Z obu stron dopraw solą i pieprzem. Następnie posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i włóż do brytfanny. Cebule pokrój w półtalarki i dodaj do królika. Rozłóż plastry masła i gałązki rozmarynu. Całość wstaw do piekarnika i piecz w 180 °C przez 2 godziny. Po 30 minutach pieczenia wlej bulion.
Białka oddziel od żółtek i ubij je na pianę. Żółtka dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Bułki pokrój w kostkę i wsyp do miski. Połącz ze sparzonymi liśćmi szpinaku i pokrzywy. Wlej mleko i wymieszaj. Całość połącz z doprawionymi żółtkami i zagnieć. Pod koniec wmieszaj ubitą pianę.
Kokilki do zapiekania wysmaruj masłem i napełnij obficie nadzieniem. Posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 170 °C piekarnika i piecz przez ok. 30 minut. Kiedy się upieką, posmaruj roztopionym masłem. Odstaw w ciepłe miejsce i podawaj jako dodatek do upieczonego królika.Źródło: Na żywo