Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny królik z pokrzywą i szpinakiem"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 904
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 245
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 904
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 245
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Składniki
Królika oczyść i pokrój. Z obu stron dopraw solą i pieprzem. Następnie posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i włóż do brytfanny. Cebule pokrój w półtalarki i dodaj do królika. Rozłóż plastry masła i gałązki rozmarynu. Całość wstaw do piekarnika i piecz w 180 °C przez 2 godziny. Po 30 minutach pieczenia wlej bulion.
Białka oddziel od żółtek i ubij je na pianę. Żółtka dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Bułki pokrój w kostkę i wsyp do miski. Połącz ze sparzonymi liśćmi szpinaku i pokrzywy. Wlej mleko i wymieszaj. Całość połącz z doprawionymi żółtkami i zagnieć. Pod koniec wmieszaj ubitą pianę.
Kokilki do zapiekania wysmaruj masłem i napełnij obficie nadzieniem. Posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 170 °C piekarnika i piecz przez ok. 30 minut. Kiedy się upieką, posmaruj roztopionym masłem. Odstaw w ciepłe miejsce i podawaj jako dodatek do upieczonego królika.Źródło: Na żywo