Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Diabelskie skrzydełka"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13196
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2550
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3692
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4658
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13196
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2550
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3692
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4658
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Keczup wymieszaj z musztardą i przeciśniętym czosnkiem. Wlej sos sojowy. Dodaj drobno posiekane chili lub szczyptę ostrej papryki. marynaty wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.
Powstałą marynatą zalej skrzydełka, przemieszaj, by dokładnie się pokryły. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Ułóż mięso na ruszcie. Piecz, obracając, około 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj skrzydełka pozostałą marynatą.
czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety