Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe do przygotowania....
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Filety oraz kiełbasę kroimy w małe paseczki, cebule w pół talarki. Mięso doprawiamy przed smażeniem przyprawami. Wrzucamy mięso wraz z cebulą na rozgrzany tłuszcz do brytfanki lub garnka i smażymy do zarumienienia, następnie dodajemy mrożonkę chińską, podlewamy małą ilością wody i dusimy. W połowie duszenia dodajemy warzywa z puszki koncentrat pomidorowy i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy przyprawiamy do smaku sosem tabasco. Gotowe danie możemy podawać jako zupę lub zagęścić i podawać z ryżem na talerzu jak wyżej na obrazku.
Życzę smacznego!!!
Odkąd przekonałam się do własnoręcznego robienia sosu bolońskiego, jednego je...
Odsłon: 1331
Gdy temperatura za oknem zbliża się (a nawet przekracza!) 30 stopni, warto si...
Odsłon: 607
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 71
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 151
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2918
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 25
Gdy temperatura za oknem zbliża się (a nawet przekracza!) 30 stopni, warto si...
Odsłon: 607
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 71
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 151
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2918
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 25
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Filety oraz kiełbasę kroimy w małe paseczki, cebule w pół talarki. Mięso doprawiamy przed smażeniem przyprawami. Wrzucamy mięso wraz z cebulą na rozgrzany tłuszcz do brytfanki lub garnka i smażymy do zarumienienia, następnie dodajemy mrożonkę chińską, podlewamy małą ilością wody i dusimy. W połowie duszenia dodajemy warzywa z puszki koncentrat pomidorowy i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy przyprawiamy do smaku sosem tabasco. Gotowe danie możemy podawać jako zupę lub zagęścić i podawać z ryżem na talerzu jak wyżej na obrazku. Życzę smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 104
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 398