Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe do przygotowania....
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1410
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12262
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1410
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12262
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Filety oraz kiełbasę kroimy w małe paseczki, cebule w pół talarki. Mięso doprawiamy przed smażeniem przyprawami. Wrzucamy mięso wraz z cebulą na rozgrzany tłuszcz do brytfanki lub garnka i smażymy do zarumienienia, następnie dodajemy mrożonkę chińską, podlewamy małą ilością wody i dusimy. W połowie duszenia dodajemy warzywa z puszki koncentrat pomidorowy i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy przyprawiamy do smaku sosem tabasco. Gotowe danie możemy podawać jako zupę lub zagęścić i podawać z ryżem na talerzu jak wyżej na obrazku. Życzę smacznego!!!