Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i uwielbiana przez całą moją rodzinę pizza z szynką i pieczarkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuść drożdże, resztę składników wymieszaj ze sobą. Gdy drożdże się rozpuszczą dodaj je do mąki z olejem, cukrem i z solą. Wyrabiaj ciasto do momentu aż będzie elastyczne, następnie przykryj je ścierką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Pokrój cebulę i podsmaż na lekko brązowy kolor. Następnie pokrój pieczarki w plasterki i duś z cebulką. Gdy pieczarki będą miękkie należy je przyprawić według własnego uznania. Ja przyprawiam je solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Teraz czas zająć się resztą dodatków na pizze. Zetrzyj ser, pokrój szynkę w małe kwadraciki, a mozzarellę na kółka.
Weź dużą blaszkę i obłóż ją papierem do pieczenia. Następnie weź połowę wyrośniętego ciasta i rozłóż na blaszce. Ciasto polej passatą pomidorową, nałóż pieczarki, ser szynkę i mozzarellę. Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni, następnie piecz pizzę przez około 15 minut. Smacznego :)