Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i uwielbiana przez całą moją rodzinę pizza z szynką i pieczarkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2488
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
W ciepłej wodzie rozpuść drożdże, resztę składników wymieszaj ze sobą. Gdy drożdże się rozpuszczą dodaj je do mąki z olejem, cukrem i z solą. Wyrabiaj ciasto do momentu aż będzie elastyczne, następnie przykryj je ścierką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Pokrój cebulę i podsmaż na lekko brązowy kolor. Następnie pokrój pieczarki w plasterki i duś z cebulką. Gdy pieczarki będą miękkie należy je przyprawić według własnego uznania. Ja przyprawiam je solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Teraz czas zająć się resztą dodatków na pizze. Zetrzyj ser, pokrój szynkę w małe kwadraciki, a mozzarellę na kółka.
Weź dużą blaszkę i obłóż ją papierem do pieczenia. Następnie weź połowę wyrośniętego ciasta i rozłóż na blaszce. Ciasto polej passatą pomidorową, nałóż pieczarki, ser szynkę i mozzarellę. Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni, następnie piecz pizzę przez około 15 minut. Smacznego :)