Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe tortille z łososiem"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 135
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27471
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 135
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27471
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Wszystkie ciasta mieszamy. Mikstura powinna mieć konsystencję ciasta na naleśniki. Ciasto wlewamy na dużą patelnię do smażenia bez tłuszczu. Rozprowadzamy okrężnymi ruchami. Kiedy ciasto się zetnie i lekko zarumieni, przewracamy na drugą stronę i dosmażamy.
Łososia kroimy w cienkie paseczki lub w większą kostkę. Serek, majonez i chrzan mieszamy na sos. Seler tniemy w talarki, a oliwki na połówki.
Sosem serowym smarujemy tortille, na sos wykładamy umytą sałatę, rybę i warzywa. Zwijamy w rożki i podajemy.
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej sztuki około 4,50 zł.
Wartość odżywcza jedne j sztuki 205 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia