Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w papilotach

Dorsz w papilotach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14718

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Dorsz w papilotach"

Składniki

  • 4 filety z dorsza
  • 2 papryki
  • 1 mały por
  • 1 cytryna
  • 2 szkl. ugotowanego ryżu. Dodatkowo: 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • suszony rozmaryn
  • szczypiorek do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety opłucz, pokrój na porcje. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Papryki oraz por oczyść, opłucz, potnij w paseczki. Przygotuj 4 duże kawałki pergaminu. Ułóż na nich porcje ryżu, warzyw oraz ryby.

  2. Wszystkie posyp solą, pieprzem oraz rozmarynem. Skrop oliwą (ew. także białym winem). Zawiń w papier. Końce mocno skręć jak cukierki. Pakieciki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz ok. 20 minut. Posyp szczypiorkiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń