Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz w papilotach"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17261
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 441
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 164
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 174
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17261
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 441
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 164
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 174
Składniki
Filety opłucz, pokrój na porcje. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą, pieprzem i rozmarynem. Papryki oraz por oczyść, opłucz, potnij w paseczki. Przygotuj 4 duże kawałki pergaminu. Ułóż na nich porcje ryżu, warzyw oraz ryby.
Wszystkie posyp solą, pieprzem oraz rozmarynem. Skrop oliwą (ew. także białym winem). Zawiń w papier. Końce mocno skręć jak cukierki. Pakieciki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz ok. 20 minut. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Naj