Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w papryce"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99017
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5091
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
ok. 60 minut
Przygotować marynatę: sok z cytryny wymieszać z 1 łyżką posiekanej natki i tymianku, 2-3 łyżkami oliwy i szczyptą chili. Filety umyć, osuszyć, posolić, nasmarować marynatą, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w grubą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Cebulę umyć, obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Dodać pokrojone ziemniaki, zrumienić, dodać papryki, podsmażyć, doprawić.
Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać winem, obłożyć listkami tymianku. Na wierzchu rozłożyć zamarynowaną rybę. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 190oC, zapiekać ok. 15-20 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką.Źródło: Twoje Imperium