Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w papryce"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15209
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Składniki
ok. 60 minut
Przygotować marynatę: sok z cytryny wymieszać z 1 łyżką posiekanej natki i tymianku, 2-3 łyżkami oliwy i szczyptą chili. Filety umyć, osuszyć, posolić, nasmarować marynatą, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w grubą kostkę. Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Cebulę umyć, obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Dodać pokrojone ziemniaki, zrumienić, dodać papryki, podsmażyć, doprawić.
Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać winem, obłożyć listkami tymianku. Na wierzchu rozłożyć zamarynowaną rybę. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 190oC, zapiekać ok. 15-20 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką.Źródło: Twoje Imperium