Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybkie i smaczne danie rybne
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Składniki
(Zanim rozpoczniemy przygotowywanie sałatki) Należy dobrze umyć jedną pomarańczę i zetrzeć jej skórkę. Zachować startą skórkę na zakończenie. Obrać pomarańcze, nie pozostawiając żadnej białej łupiny. Pociąć na kawałki i ułożyć w głębokim naczyniu, aby zachować cały sok. Posłodzić w celu wyeliminowania kwaśności.
Przygotować dorsza, umieszczając jego duże kawałki na patelni. Pozostawić na ogniu aż do uzyskania lekkiej przezroczystości. Następnie podzielić palcami na długie plastry.
Pomieszać z pomarańczą, polać szczodrze naszą oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Przed podaniem, przystroić startą skórką. Otrzymamy pożywne i smaczne pierwsze danie, którym zaskoczymy naszych gości o każdej porze roku.