Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybkie i smaczne danie rybne
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
(Zanim rozpoczniemy przygotowywanie sałatki) Należy dobrze umyć jedną pomarańczę i zetrzeć jej skórkę. Zachować startą skórkę na zakończenie. Obrać pomarańcze, nie pozostawiając żadnej białej łupiny. Pociąć na kawałki i ułożyć w głębokim naczyniu, aby zachować cały sok. Posłodzić w celu wyeliminowania kwaśności.
Przygotować dorsza, umieszczając jego duże kawałki na patelni. Pozostawić na ogniu aż do uzyskania lekkiej przezroczystości. Następnie podzielić palcami na długie plastry.
Pomieszać z pomarańczą, polać szczodrze naszą oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Przed podaniem, przystroić startą skórką. Otrzymamy pożywne i smaczne pierwsze danie, którym zaskoczymy naszych gości o każdej porze roku.