Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, glutenu, laktozy 395 kcal
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242915
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242915
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz skrapiamy połową oliwy 2. Przyprawione ziemniaki układamy obok siebie na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200°C przez 20-30 minut, aż będą rumiane 3. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem 4. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, nalewamy trochę wody i przykrywamy 5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 minut. Możemy dołożyć do piekących się ziemniaków 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dusimy cebulę i czosnek 7. Dodajemy szpinak i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość mieszamy i trzymamy na patelni, aż szpinak lekko zmięknie. Całość przyprawiamy solą z pieprzem 8. Dorsza podajemy z ziemniaczkami i szpinakiem z pomidorkami