Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, glutenu, laktozy 395 kcal
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1160
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4812
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1454
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1160
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4812
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1454
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz skrapiamy połową oliwy 2. Przyprawione ziemniaki układamy obok siebie na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200°C przez 20-30 minut, aż będą rumiane 3. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem 4. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, nalewamy trochę wody i przykrywamy 5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 minut. Możemy dołożyć do piekących się ziemniaków 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dusimy cebulę i czosnek 7. Dodajemy szpinak i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość mieszamy i trzymamy na patelni, aż szpinak lekko zmięknie. Całość przyprawiamy solą z pieprzem 8. Dorsza podajemy z ziemniaczkami i szpinakiem z pomidorkami