Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, glutenu, laktozy 395 kcal
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15989
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15989
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6437
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz skrapiamy połową oliwy 2. Przyprawione ziemniaki układamy obok siebie na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200°C przez 20-30 minut, aż będą rumiane 3. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem 4. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, nalewamy trochę wody i przykrywamy 5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 minut. Możemy dołożyć do piekących się ziemniaków 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dusimy cebulę i czosnek 7. Dodajemy szpinak i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość mieszamy i trzymamy na patelni, aż szpinak lekko zmięknie. Całość przyprawiamy solą z pieprzem 8. Dorsza podajemy z ziemniaczkami i szpinakiem z pomidorkami