Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, glutenu, laktozy 395 kcal
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz skrapiamy połową oliwy 2. Przyprawione ziemniaki układamy obok siebie na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200°C przez 20-30 minut, aż będą rumiane 3. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem 4. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, nalewamy trochę wody i przykrywamy 5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 minut. Możemy dołożyć do piekących się ziemniaków 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dusimy cebulę i czosnek 7. Dodajemy szpinak i pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość mieszamy i trzymamy na patelni, aż szpinak lekko zmięknie. Całość przyprawiamy solą z pieprzem 8. Dorsza podajemy z ziemniaczkami i szpinakiem z pomidorkami