Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz zapiekany na makaronie"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2056
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1275
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2032
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2056
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1275
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2032
Składniki
Filety z dorsza umyj, włóż do miseczki. Wymieszaj 50 ml oliwy z 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Marynatę przypraw solą i tymiankiem, skrop nią dorsza. Włóż na godzinę do lodówki.
Makaron ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Pomidory zmiksuj, przypraw, wymieszaj z makaronem. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę i pozostały czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oliwy. Wlej śmietanę i wino. Duś 5 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron z pomidorami ułóż w formie. Przykryj porcjami ryby i duszonym szpinakiem. Posyp żółtym serem. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 5,80 zł za porcjęŹródło: Tina