Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz zapiekany na makaronie"
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 227
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 103
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 487
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 227
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 103
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 487
Składniki
Filety z dorsza umyj, włóż do miseczki. Wymieszaj 50 ml oliwy z 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Marynatę przypraw solą i tymiankiem, skrop nią dorsza. Włóż na godzinę do lodówki.
Makaron ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Pomidory zmiksuj, przypraw, wymieszaj z makaronem. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę i pozostały czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oliwy. Wlej śmietanę i wino. Duś 5 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron z pomidorami ułóż w formie. Przykryj porcjami ryby i duszonym szpinakiem. Posyp żółtym serem. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 5,80 zł za porcjęŹródło: Tina