Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz zapiekany na makaronie"
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie. Danie przytoczone w książce "Moje sma...
Odsłon: 3648
Zdrowy, pyszny i szybki, taki właśnie jest dzisiejszy dorsz stir-fry z makaro...
Odsłon: 1972
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1131
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 291
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1131
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 291
Składniki
Filety z dorsza umyj, włóż do miseczki. Wymieszaj 50 ml oliwy z 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Marynatę przypraw solą i tymiankiem, skrop nią dorsza. Włóż na godzinę do lodówki.
Makaron ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Pomidory zmiksuj, przypraw, wymieszaj z makaronem. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę i pozostały czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oliwy. Wlej śmietanę i wino. Duś 5 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron z pomidorami ułóż w formie. Przykryj porcjami ryby i duszonym szpinakiem. Posyp żółtym serem. Piecz ok. 20 minut w 180 st.
ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 5,80 zł za porcjęŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 55
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103