Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz zapiekany z selerem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Seler i ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Zalej bulionem, gotuj 20 min. Pomidory podziel na ćwiartki. Dodaj do warzyw, wymieszaj, gotuj 2-3 min. Przypraw.
Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, zagotuj, przypraw. Połową sosu polej jarzyny, wymieszaj, ułóż w formie żaroodpornej.
Ryby pokrój na kawałki, przypraw, obtocz w mące. Podsmaż na oleju ze wszystkich stron, cały czas mieszając. Ryby ułóż w formie na jarzynach, posyp gorczycą, polej pozostałym sosem pomidorowym.
Zapiekaj 15-20 minut w temp. 200°C. Ozdób natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 4,20 zł.
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie