Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz zapiekany z selerem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3431
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3431
Składniki
Seler i ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Zalej bulionem, gotuj 20 min. Pomidory podziel na ćwiartki. Dodaj do warzyw, wymieszaj, gotuj 2-3 min. Przypraw.
Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, zagotuj, przypraw. Połową sosu polej jarzyny, wymieszaj, ułóż w formie żaroodpornej.
Ryby pokrój na kawałki, przypraw, obtocz w mące. Podsmaż na oleju ze wszystkich stron, cały czas mieszając. Ryby ułóż w formie na jarzynach, posyp gorczycą, polej pozostałym sosem pomidorowym.
Zapiekaj 15-20 minut w temp. 200°C. Ozdób natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 4,20 zł.
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie