Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz zapiekany z selerem"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2533
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4349
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2533
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4349
Składniki
Seler i ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Zalej bulionem, gotuj 20 min. Pomidory podziel na ćwiartki. Dodaj do warzyw, wymieszaj, gotuj 2-3 min. Przypraw.
Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, zagotuj, przypraw. Połową sosu polej jarzyny, wymieszaj, ułóż w formie żaroodpornej.
Ryby pokrój na kawałki, przypraw, obtocz w mące. Podsmaż na oleju ze wszystkich stron, cały czas mieszając. Ryby ułóż w formie na jarzynach, posyp gorczycą, polej pozostałym sosem pomidorowym.
Zapiekaj 15-20 minut w temp. 200°C. Ozdób natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 4,20 zł.
Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie