Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowe pierogi"
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 18
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 195
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 95
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 18
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 195
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 95
Składniki
Do przesianej mąki wsyp sól i su che drożdże, wymieszaj. Wlej mleko oraz olej, wyrób elastyczne ciasto. Przełóż je do miski oprószonej mąką. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 90 minut, by wyrosło.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć posiekaną cebulę. Mieszając zeszklij. Dodaj mięso, mieszając smaż ok. 5 min. Następnie dodaj przecier pomidorowy, pokrojoną w kostkę pap rykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Smaż ok. 10 min. Farsz dopraw solą i pieprzem. Wystudź.
Wyrośnięte ciasto wyrób ponownie i podziel na 4 części. Każdą z nich roz wałkuj na kształt koła. Na każdym ka- wałku ciasta rozłóż farsz mięsny i po syp startym serem, ale zostaw około 1 cm od brzegu. Brzegi posmaruj wodą, ciasto złóż w połowie, uformuj pieróg. Sklej brzegi. Ułóż na blasze, przykryj i odstaw na ok. 20 min. Piecz ok. 25 min w temperaturze 200° C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 800 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie