Do góry

Dania główne Przepis na:

Drożdżówki z oscypkiem

Drożdżówki z oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z oscypkiem"

Składniki

  • pół kg mąki
  • 5 dag drożdży
  • pół łyżeczki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 kostki masła
  • łyżeczka soli. 15 dag oscypka
  • pół szklanki orzechów włoskich
  • słodka papryka
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Drożdżówki z oscypkiem

Przygotowanie

  1. Drożdże, cukier, mleko i łyżeczkę mąki wyrób. Odstaw. Masło stop. Przesianą mąkę, masło, sól i drożdże wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.

  2. Farsz: orzechy upraż, posiekaj. Oscypek pokrój w kostkę, wymieszaj z orzechami, papryką i pieprzem.

  3. Ciasto rozwałkuj na wąski prostokąt grubości pół cm. Rozsmaruj farsz, zwiń. Pokrój na plastry grubości 2 cm. Piecz 20-25 min w 180°C.

  4. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń