Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z oscypkiem"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4301
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2587
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 50
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4301
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2587
Składniki
Drożdże, cukier, mleko i łyżeczkę mąki wyrób. Odstaw. Masło stop. Przesianą mąkę, masło, sól i drożdże wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.
Farsz: orzechy upraż, posiekaj. Oscypek pokrój w kostkę, wymieszaj z orzechami, papryką i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na wąski prostokąt grubości pół cm. Rozsmaruj farsz, zwiń. Pokrój na plastry grubości 2 cm. Piecz 20-25 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie