Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona marchewka idealnie nadaje się do obiadu zamiast zwyczajnej sałatki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Marchew obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno pokroić i razem z marchewką włożyć do rondla i zalać 1 szkl. wody. Dodać łyżkę tłuszczu, sól, pieprz i kostkę rosołową. Tak dusić pod przykryciem aż do miękkości.Dwie płaskie łyżki mąki rozmieszać z odrobiną wody i wlać do rondla.Wymieszać i podprawić śmietaną. Zagotować i podawać na ciepło do obiadu.
Smacznego